SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.23 issue47Student experiences around the development of skills in the Communal University Work Empodero of the Atlantic Headquarters, University of Costa RicaInternet: media manipulation and new myths in postmodern Western society author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


InterSedes

On-line version ISSN 2215-2458Print version ISSN 2215-2458

Abstract

DITTEL-PEREZ, María Fernanda; BRENES-GAMBOA, Saúl  and  SANCHEZ-LEDEZMA, William. Potencial forrajero de variedades de maíces costarricenses. InterSedes [online]. 2022, vol.23, n.47, pp.101-125. ISSN 2215-2458.  http://dx.doi.org/10.15517/isucr.v23i47.47696.

Se evaluó el potencial forrajero de maíces costarricenses y la fenología del cultivo. Se registró la altura de la planta, número de hojas y el diámetro del tallo cada 15 días, desde el mes de establecido y hasta el día de la cosecha. El tallo fue la parte de la planta que más aportó (entre 44 y 54 %) a la producción de forraje verde total, seguido de la mazorca (entre 24 y 34 %), mientras que la hoja es la que mayor aporta al rendimiento de materia seca.

Keywords : Producción; maíz; forrajero; calidad; tallo.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )